konstiga saker

november 27, 2008

Tänkte att det kanske var bra att presentera sig först, så: Hej, jag heter Nadia och är 16 år.Jag spelar piano och sjunger, annars är jag nog rätt nöjd med att vara ensam.

Nu orkar jag inte presentera mig mer så nu börjar jag blogga om det jag hade tänkt; val.

Igår när jag skulle åka in till stan kl 05.45 så satte jag mig brevid en man. Han var typ i 40-års åldern och såg snäll ut. När jag efter en stund såg att min buss kom bakom den jag satt på så frågade jag snällt: Ursäkta, är det här 58 eller 59:an? Han: 58:an, och såg snäll ut. Jag satt kvar och funderade på varför 58:an då kom bakom oss men gjorde inget åt saken.

Efter en liten stund så ropade chaufören ut i högtalarna: God morgon! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt men ni måste byta buss till den som är bakom för detta är fel buss.

Alla, lite smått besvärade, reste sig och gick över till den andra bussen. Jag satte mig på samma säte som jag hade suttit på i förra bussen, och likaså mannen som satt brevid mig.

Han skrattade lite och log mot mig, jag sa ingenting utan lutade mig tillbaka och blundade.

Efter ett litet tag så kände jag att någon kollade på mig, du vet en sån där obehaglig känsla. Så jag vände mig försiktigt om och såg mannen, som satt brevid mig. Han granskade mig uppifrån och ner och log ett äckligt leende. Jag började känna obehag och när jag förde blicken aningen neråt, så insåg jag vad han höll på med. Han, som det så fint heter, onanerade. Han satt och kollade på mig och onanerade!

Jag, som i vanliga fall är väldigt försiktig med främmande män och att kolla andra i ögonen, fick lite smått panik. Det var en hållplats kvar tills jag skulle gå av men det kändes som en evighet.

Mina ben var tunga som cement och tankarna började snurra i mitt huvud. Skulle han följa efter mig? Skulle han spruta sitt äckliga klet på mig? Skulle han ta på mig? Vad skulle jag göra?

I sista sekund sprang jag av bussen för att förhindra att han skulle kunna springa efter. Jag gömde mig bland resten av folket runt omkring och gick med raska steg in på centralen, där jag satte mig på en bänk. Ensam, rädd och äcklad.

Centralen var näst intill folktom så när som på den somaliska mannen, en mörkhyad tjej som satt på bänken bakom mig jag själv.

Mitt i allt mitt funderande så väcktes jag upp ut dvalan när jag hörde den mörka mansrösten. Den kom någonstans från höger, jag skruvade lätt på mig och såg mannen som hade sökt kontakt med tjejen bakom mig.

– Excuse me… Hello, I’m from Africa and today I have to make a decision. You know, I’m from Somalia. Either I have to go back there and be tormented, or I can stay and hide here in Sweden. What do you think is the best?

– Oh, sorry, I don’t know…

– You don’t know? Well, thank you, and good luck then!

Mannen, som gick klädd i smutsiga, trasiga kläder såg snäll ut. En tanke gick till smörgåsen jag hade i väskan. Den goda, saftiga dubbelmackan gjord på Hönökaka. Han behövde den mer än mig. Jag tog tag i den, klämde lite och skulle precis vända mig om och erbjuda honom den, när jantelagen slog till mig i huvudet. Denna eviga jantelag.

Klockan hade hunnit bli 06.10 och det var dags att gå ut i den bitande kylan än en gång, med ett äcklat, tungt sinne. Spårvagnen kom och jag åkte iväg. Jag somnade och flög i väg till drömmarnas värld…

Nästa Lackarebäck!

Jag vaknade upp och klev av spårvagnen, förvirrad och trött.

Ännu en gång skulle solen gå upp över staden Göteborg.

Annonser

2 svar to “konstiga saker”

  1. Fruktansvärt att det finns sånna män =/. Tur att det gick ”bra” iaf.
    Du skriver otroligt bra, hoppas du skriver mer snart.

    Frid !

  2. theforeverdecision said

    hej! och tack så mycket för kommentarerna :) du är välkommen tillbaka! god jul
    /E.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: