What a girl want?

mars 24, 2009

Läste ni tidningen i morse eller såg ni på nyheterna idag? Isåfall så har ni nog hört att datumet för kronprinsessans bröllop nu är spikat och att det ska hållas i storkyrkan i Stockholm. I den kyrkan så är det väldigt mycket gulddetaljer som inte har blivit putsade på över 50 år. Och eftersom att det är ett kungligt bröllop som ska hållas så måste ju allt vara prima och glimmande rent, och gissa vad städnotan går på?

Jo, 10-12 miljoner kronor. MILJONER KRONOR!

Är det därför man betalar skatt? För att städa en kyrka? Jag tycker det är förfärligt.

Hur många har inte mist sitt jobb på grund av ”finanskrisen”? Hur många familjen har inte råd att betala hyran längre för att de inte tjänar tillräckligt med pengar? Hur många skolor tvingas ha hemkunskap utan matlagning och hur många elever tvingas få sämre utbildning för att lärare tvingas att sluta? Detta är bara ett fåtal problem som dagens samhälle har, och så ska våra skattade pengar gå till en städnota!

Det kan göra mig så arg, har alltid varit en rojalist, men nu.. nej, jag vet faktiskt inte.

Vad tycker ni om detta?

Annonser

2 svar to “What a girl want?”

  1. Ner med monarkin !
    Jag förstår inte varför vi har kung. ”Representera Sverige my ass”. (Ursäkta språket) Det kan vi ha en president/premiärminister/stadsminister till. Monarki hade man under medeltiden, det var dåtidens diktatur. Vi lever i ett nytt Sverige, ett som PÅ PAPPRET är demokratiskt. Låt befolkningen bestämma vad deras skatt ska gå, låt oss få bestämma vem som ska representera oss.
    Alla blir inte nöjda i en demokrati, men vi kan väl rösta om att kung också ?

    Hej Nadia :)

  2. i och för sig så tycker jag kungen är lite söt, fast jag tycker det har gått för långt. Han kan inte få några straff, får göra vad han vill och åker på massa resor som är betalade av oss medborgare.. jaja.. två röster gör väl inte så stor skillnad..
    Hej Erik :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: